ARTVİN / MERKEZ - Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF 2023 LGS

May

Din Öğretiminden sorumlu İl Müdür Yardımcısı Kenan GÜRAY başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef LGS koordinatörleri ile İl bazlı Hedef LGS zümre kurulu toplantısını Hopa Proje İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde  gerçekleştirdik.

May

Her hafta en az bir adet olmak üzere deneme takvimimizi planladık. Yıl içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizle 40 deneme yapmayı planladık.

May

8. sınıflara yönelik, daha önce LGS’de çıkmış sorulardan oluşan Seviye Tespit Sınavı’nın  uyguladık.

May

Okulumuzun başarısını devam ettirmek için erkenden yola koyulduk. 7. sınıf veli ve öğrencileriyle toplantılar yaparak yaz kursunu planladık.

May

Öngörülen ara dönem kamp programının planlanması ve  yapılıp uygulandı.Kamp süresince öğrencilerimiz sponsorlar aracılığıyla alınan 600 soruda birinci dönemin tekrarı kitabını bitirip çözemedikleri soruları öğretmenlere çözdürdüler.

May

Ünite bazlı kavram kazanım haritaları oluşturulup, okul HEDEF LGS panolarına asıldı. Öğrencilerin en çok zorlandıkları kavram ve konularla ilgili destekleyici çalışmaların yapıldı.

May

Mesleki rehberlik kapsamında öğrencilerin ilgi duydukları mesleklerle ilgili 3 günlük yerinde gözlem yapmalarına imkan sağlamak amacıyla Artvinde bulunan tüm Liselere gezi düzenlendi.  Kariyer buluşmaları , Mesleğimde 1 gün programlarını gerçekleştirdik.

May

Sınav Kaygısı ve baş etme yolları ile ilgili rehberlik servisi tarafından 8. sınıflara yönelik program (seminer) düzenlendi .   Sınav Dönemi Ebeveynliği ile ilgili uzman görüşlerinin hem  zoom üzerinden hemde okulda yüz yüze velilere yönelik çalışmalar yapıldı.

May

Okulumuz Rehber Öğretmeni Osman Kıvanç ERDEN  'Dikkat ve Odaklanma' temalı öğrencilere yönelik seminer düzenledi.

Şbt

Okul müdürü Hüseyin ŞİMŞEK başkanlığında Okul Rehber Öğretmeni Osman Kıvanç ERDEN ve 8. sınıf  rehber öğretmenleri ve altı dersin branş öğretmenleri ve  velilerle yapılan toplantıda gerçekleştirilen sınavların analizleriyle  ilgili bilgilendirme yapıldı.

Şbt

OkulRehber Öğretmeni Osman Kıvanç ERDEN tarafından 8. sınıflara 'Etkili Ders Çalışma Yöntemleri' konulu seminer  verildi.  Etkili Ders Çalışma Yöntemleri ile ilgili broşür dağıtılarak öğrenci ve velilerimizin bilgilenmesini sağladık.

Ara

8. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı (gezi, sosyal etkinlik...vb. ) çalışmalar yapıldı.

Ara

Soru çözmede karşılaşılan güçlükler, çözerken yapılan yanlışlar ve soru çözüm teknikleri ile ilgili (Etkili soru çözme etkinliği, vb.) bilgilendirme yapıldı.

Ara

Öğrencimiz LGS Merkez İlçe 1. si Melih BALCI öğrencilerimizle bir araya gelip tecrübe paylaşımında bulundu

Ara

Okulumuz Türkçe öğretmenleri rehberliğinde öğrencilerimiz yazar İrfan ERTAV ile Yazar Okur buluşmasında söyleşi gerçekleştirdiler.